menu

Veelgestelde vragen over geboortefotografie
 

Antwoord
Wij horen vaker dat vrouwen overtuigd zijn van een geboortefotograaf, maar hun partner aan het idee van een geboortefotograaf moet wennen. Iemand er bij op zo'n intiem moment als een bevalling? Ze zien het niet zo zitten. Wij vertellen je graag wat onze ervaringen zijn:

Met onze foto's kun je achteraf terugkijken op alle bijzondere momenten, groot en klein, van de geboorte van jullie kind. En het grote voordeel voor je partner is ook nog dat hij zich niet bezig hoeft te houden met foto's maken, maar de geboorte van jullie kind zelf ook volledig kan beleven. En als mannen de foto's eenmaal terug zien... zijn ze verkocht!
Bij de bevalling zijn sowieso meerdere personen aanwezig. De verloskundige, de kraamhulp en in het ziekenhuis mogelijk nog meer zorgpersoneel. Wij weten precies hoe we ongemerkt ons werk kunnen doen, met respect voor jullie en de intimiteit van dit bijzondere moment.
Wij maken graag persoonlijk kennis met jullie, waarin we eventuele twijfels kunnen bespreken en jullie graag laten zien hoe mooi geboortefotografie is.

Antwoord
Ja! Wij werken samen maar fotograferen tijdens een bevalling altijd alleen. Wie degene is die komt fotograferen is afhankelijk van ons 'dienstrooster'. In de aanloop naar de geboorte maak je met ons beiden kennis om zo vol vertrouwen de geboorte tegemoet te gaan.

Antwoord
Zodra jij weet dat je ons als geboortefotograaf erbij wilt hebben! Wij raden aan om in het tweede trimester contact met ons op te nemen. Wij willen er zeker van zijn dat wij bij de geboorte aanwezig kunnen zijn, en daarom nemen wij een beperkt aantal reportages aan per maand. Maar ga je al bijna bevallen en heb je interesse in geboortefotografie, neem dan zeker contact met ons op of wij last-minute plek hebben!

Antwoord
Nee dat maakt voor ons niet uit. Wij hebben ervaring met alle scenario's: thuisbevalling, ziekenhuis, natuurlijke geboortes en keizersnedes. Ieder verhaal is het waard om vastgelegd te worden!

Antwoord
Ja, wij doen dit heel graag voor jullie! Gezien ons lidmaatschap Van Dupho Geboortefotografen hebben wij toegang tot een heel aantal ziekenhuizen. Uiteindelijk is het verstandig om je wens van een geboortefotograaf te bespreken met je gynaecoloog en te horen wat de mogelijkheden zijn.  

Antwoord
Uiteindelijk bepaal jij wie er bij de geboorte aanwezig is. Wij raden zeker aan om dit kenbaar te maken bij je verloskundige of gyneacoloog, en het op te nemen in je geboorteplan. Medische handelingen fotograferen wij niet en medisch personeel brengen wij niet herkenbaar in beeld.

Antwoord
In ons kennismakingsgesprek bespreken we het verhaal van eventuele eerdere bevallingen en hoe snel deze zijn gegaan. Vanaf week 38 hebben we regelmatig contact met jullie, en zijn wij 24/7 bereikbaar voor jullie. Wij beperken onze privé agenda zodat we snel kunnen schakelen om naar je toe te komen.
Als je denkt dat de weeen op gang komen neem je meteen contact met ons op en maken we een inschatting of Ditta of Susan meteen naar jullie toe komt of de bevindingen van de verloskundige afwacht. Wij streven er naar om vanaf 5-6 cm ontlsuiting aanwezig te zijn om te fotograferen. Als de bevalling super snel zijn gaat zijn wij zsm aanwezig om zoveel mogelijk eerste momenten kunnen vastleggen!

We nemen snel contact met je op!

Bedankt voor je bericht!

Heb je interesse in onze geboortefotografie of 'eerste jaar reportages', en wil je meer over onze beschikbaarheid weten? Neem dan op tijd contact met ons op zodat wij de beste kwaliteit te kunnen waarborgen! 

Neem nu contact met ons op