menu

Hoe vind ik een goede geboortefotograaf?

Yes, je bent verwachting en je wilt de geboorte van jullie kindje laten vastleggen! En dan begint de zoektocht, want hoe vind ik een goede geboortefotograaf? En waar moet je op letten bij het maken van de keuze? Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van een geboortefotograaf.

Hoe vind ik een goede geboortefotograaf?

Allereerst: te gek dat jullie een geboortefotograaf zoeken! Dit gaat een keuze zijn waar jullie nog jarenlang van gaan genieten! Een bevalling is een wervelwind aan gebeurtenissen die je niet altijd goed kunt onthouden. Er gebeurt zo veel! De kracht die je tijdens de weeën voelt, de aanraking van je partner, de eerste keer dat je je kindje ziet, de emoties… Jij ziet niet hoe dit eruit ziet, terwijl het heel speciale momenten zijn die je niet wil missen. Wij leggen jouw bevalling en de geboorte van jullie kindje vast, zodat je altijd kunt terugkijken op dit bijzondere moment. Hoe je bevalling ook loopt, het is de start van jullie leven samen. Dankzij de foto’s kan jij terugkijken op de intimiteit, de emoties, de liefde en ook het rauwe randje. Herinneringen om jarenlang te koesteren.

Hoe kies ik een goede geboortefotograaf

1. Kies een professionele geboortefotograaf.

Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe ontzettend belangrijk het is om een professionele geboortefotograaf te boeken. Geboortefotografie is een specialistische en ook uitdagende tak van fotografie. Als geboortefotograaf heb je te maken met zorgverleners die professionaliteit en ervaring van je verwachten, en onvoorspelbare omstandigheden waarin je snel moet kunnen schakelen. Daarbij komt het werken in uitdagende situaties, zowel technisch (vrouwen bevallen graag in de nacht met weinig licht) als de intimiteit van het moment (een geboorte kan indrukwekkend en soms ook spannend zijn). Ervaring om in alle omstandigheden waardevolle foto’s van de juiste momenten te maken is hier in onmisbaar.
Wij zijn ruim 10 jaar professioneel fotograaf, en ook lid van Dupho Geboorte, dé vakvereniging voor professionele geboortefotografen in Nederland. Met ons lidmaatschap verzekeren wij ons van een netwerk van professionele collega’s die wij als backup kunnen inschakelen, maar waarmee wij ons ook blijven ontwikkelen.

Hoe kies ik een goede geboortefotograaf

2. Vind een geboortefotografie stijl die bij je past

In geboortefotografie zijn er, net als in alle andere kunstvormen, verschillende stijlen. Wat jullie aanspreekt is persoonlijk, en kies dan ook voor een fotograaf die beelden maakt die je raken. Onze stijl is documentair/verhalend. Wij heten dan ook niet voor niets ‘Birthstories’. Wij zijn gespecialiseerd in het vastleggen van het echte leven. Onze foto’s kenmerken zich door krachtige momenten en oprechte emoties. Naast onze geboortereportages onderscheiden wij ons met een uniek aanbod: het eerste jaar in beeld. Na de geboortereportage zien wij jullie nog 4x terug om het eerste jaar van jullie kindje (en jullie als ouders!) in beeld vast te leggen.

Hoe kies ik een goede geboortefotograaf

3. Wat kost een geboortefotograaf?

Weten jullie welke stijl jullie aanspreekt en wat jullie budget is voor geboortefotografie? Ons tarief is gebaseerd op onze kwaliteit, ervaring en de service die wij jullie bieden. Bij ons ben je verzekerd van een prachtig geboorteverhaal vol ontroerende en krachtige foto’s, onze 24/7 beschikbaarheid, netwerk en ervaring. Afhankelijk van jullie wensen en budget kun je de reportage uitbreiden met een handgemaakt fotoalbum, of een compleet verslag van het eerste jaar van jullie kindje.
Dan is de volgende stap om contact op te nemen met jullie fotograaf van voorkeur, om een persoonlijke of online ontmoeting te hebben. Wij maken na een kennismaking ook altijd een voorstel op maat voor jullie. Als jullie het contactformulier invullen laten wij snel aan jullie weten of wij beschikbaar zijn en en kun je een kennismaking inplannen.

Hoe kies ik een goede geboortefotograaf

4. De klik

Net zo belangrijk als kiezen voor professionaliteit, is kiezen voor iemand die bij jullie past. Je laat een geboortefotograaf bij een van de meest intieme momenten in je leven zijn, en dat moet simpelweg goed voelen. Wij werken altijd met een persoonlijke of online ontmoeting. Tijdens dit kennismakingsgesprek willen jullie graag leren kennen (en andersom ook) en kunnen jullie al je vragen stellen. Wij laten jullie geboortereportages zien, je kunt albums doorbladeren en wij leggen uit wat je van ons kan verwachten in het proces voor, tijdens en na de geboorte. Na de kennismaking maken we een voorstel dat helemaal aansluit op jullie wensen. Zo weten jullie precies waar jullie aan toe zijn, en wat jullie van ons mogen verwachten.

“Birthstories heeft onze geboorte foto’s gemaakt en tot op de dag van vandaag zijn we heel blij met onze keuze voor deze fotograaf! Susan is een lieve vrouw. Je merkt tijdens de bevalling amper dat ze er is! We hebben ook voor een fotoboek gekozen en hier zijn we ook heel erg blij mee! Susan helpt erg goed met het samenstellen van dit boek. Een aanrader dus!!!”

Geboortefotograaf Amersfoort

Verwacht je een kindje en wil je dit bijzondere moment graag laten vastleggen in foto’s om nooit te vergeten? Neem vrijblijvend contact met ons op om onze beschikbaarheid te checken en een kennismaking in te plannen. Wij willen jullie geboorteverhaal graag vastleggen.

We nemen snel contact met je op!

Bedankt voor je bericht!

Heb je interesse in onze geboortefotografie of 'eerste jaar reportages', en wil je meer over onze beschikbaarheid weten? Neem dan op tijd contact met ons op zodat wij de beste kwaliteit te kunnen waarborgen! 

Neem nu contact met ons op